Aktuality

aktuality

Bezpilotní systémy (drony) pro ochranu životního prostředí (pozvánka)

Jakub | 23.7.2024 | Všechny zprávy

Bezpilotní systémy (drony) pro ochranu životního prostředí (pozvánka)

???? Termín kurzu: 10.-11. 9. 2024
???? Místo: VŠB-TUO, Ostrava
???? Cena: 5900 Kč
???? Přihlášky a informace: https://www.cagi.cz/kurz-uav

Pro koho je kurz určen:
Kurz je zaměřen na úředníky a vedoucí úředníky územně samosprávných celků pracujících v oblasti ochrany životního prostředí. V případě dostatečné kapacity je kurz otevřen všem zájemcům o tuto problematiku. Předpokládá se vstupní základní úroveň znalosti GIS.

Cíle vzdělávacího programu:
???? Seznámení s využíváním bezpilotních systémů (dronů) při pořizování, zpracování a interpretaci dat, monitoringu jevů a kontrolní činnosti.
???? Naučení se principům létání s UAV včetně legislativního rámce provozu UAV v ČR a EU.
???? Orientace v dostupné nabídce UAV a jejich sensorů pro sběr prostorových dat, zejména pro aplikace z oblasti životního prostředí.
???? Práce s vhodnými softwarovými produkty při zpracování dat z UAV, s cílem odvodit standardní výstupy (3D mračno bodů, ortofotomapa, digitální model reliéfu).

Forma:
Prezenční dvoudenní studium zahrnující 20 vyučovacích hodin. Přednášky (6 hodin) poskytují úvod do problematiky, legislativní aspekty, přehled potřebného vybavení a principů pořizování snímků, zásady zpracování a vyhodnocování snímků. Cvičení zahrnuje přípravu a létání s bezpilotními systémy (6 hodin) a následné zpracování a vyhodnocení RGB, multispektrálních a termálních snímků (8 hodin). Prezenční výuka probíhá v adekvátně vybavené počítačové učebně.

Kurz vedou:
doc. Ing. Michal Kačmařík, Ph.D. (VŠB-TUO)
RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D. (UPOL)


« zpět